Blento pas fudbaler (VIDEO)

POŽEGA – Svi ste sigurno čuli za Badija psa košarkaša, a da li ste možda čuli za Blenta psa fudbalera. Ovaj pas živi na stadionu fudbalskog kluba Sloga iz Požege. Već četiri godine svakog dana Blento sa linije terena bodri svoj omiljeni tim.

Blento stadion fK Sloga Požega
Foto: ZooMUE

Blento sada već stalni član fudbalskog kluba Sloga iz Požege. U ovaj klub došao je 2017. godine i tada postao omiljeni pas među požeškim fudbalerima.

„Kada je došao kod nas bio je štene, potom se razboleo i jedva smo ga spasili da ne ugine. Imali smo i problem sa šinterima, dva puta smo ga vadili iz azila, posle drugog puta smo ga čipovali i od tada je on naš stalni član“, kaže direktor stadiona Borko Matijević.

PAs
Foto: ZooMUE

Blento nije igrač koji je bio najbolji na utakmici ili odbranio sve penale, ali je pas koji je prisutan na svim mečevima Sloge i neretko voli da bude i na treninzima, ali pomoćni tereni mu nisu zanimljivi, ipak više voli glavne.

„Kada god imamo trening na glavnom terenu Blento dođe do linije i odgleda ceo trening, a kada izađemo na pomoćni teren on dođe malo prošeta i vrati se u svlačionice, nešto mu taj pomoćni nije zanimljiv. Blento nam ne smeta, svi ga volimo, on ima ovde negu kao nijedan pas“, rekao je trener fudbalskog kluba Sloga Aleksandar Petaković.

Kako kažu članovi ovog kluba Blento nije običan pas on je pas koji donosi sreću.

Bletno i fudbaleri
Foto: ZooMUE

„Od kada se blento pojavio Sloga na domaćem terenu nijednu utakmicu nije izgubila, a to je skoro četiri godine“, dodao je Matijević.

„Kada krenemo na neko gostovanje i ako nema Blenta na stadionu svi smo zabrinuti, kada se on pojavi bude nam lakse, znamo da će utakmica biti dobra i da ćemo pobediti“, ističe Petaković.

U uslovima pademije korona virusa , kada ceo svet igra bez navijača. Sloga ima svog vernog fana jer niko Blentu ne može da zabrani da bude pored terena. Kako kažu disciplinovan je navijač, ne prekida utakmice, ne ulazi na teren , već sa linije posmatra kako njegov tim pobeđuje.

„Blento nam mnogo znači, on je nama amajlija. Našeg blenta ne bismo dali ni za Ronalda i Mesija zajedno. Volimo da kažemo da je princ Rima Toti, a princ Požege Blento“, rekao je Matijević.

Kada igrači i treneri odu sa stadiona Blento svoje slobodno vreme koristi da ode u šetnju i poigra se drugarima, ali kada veče padne on zna da ima topli dom u koji se uvek rado vrati.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.