Bivši radnici FAP-a ponovo protestvovali

PRIBOJ-Oko 80 bivših radnika Fabrike automobila Priboj je protestvovalo juče, tražeći isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i sprovođenje odluke Skupštine opštine o davanju podsticajnih sredstava za razvoj male privrede.

“       Veliki broj radnika se oseća prevarenim, jer nisu sprovedeni sporazumi sa menadžentom FAP-a, lokalnom samoupravom i nadležnim ministarstvima. Što se tiče menadženta FAP-a, može se govoriti o nepoštovanju zaključka Vlade Srbije o povezivanju radnog staža, kao i kršenja Zakona o radu“, rekao je predsednik udruženja Radnik nije rob Miroslav Mršević.

Bivši radnici FAP-a su zatražili da Opština Priboj donese odluku o rebalansu budžeta za 2017. godinu u visini i sredstava po potpisanim ugovorima sa radnicima FAP-a i  odluku o kreditnom zaduženju, stavljajući kao hipoteku imovinu javnih preduzeća Industrijski park i Industrijska zona. Kako se navodi u saopštenju predsednika udruženja za zaštitu radnika FAP-a, bivši radnici FAP-a traže da im se privremeno, do isplate po svim ugovorima za radnike FAP-a, poveri na upravljanje javna preduzeća Industrijski parkovi i Industrijske zone  u cilju sprovođenja procesa.

Predstavnici udruženja su razgovarali sa opštinskim rukovodstvom koje je poručilo da će biti ispoštovani svi ugovori koje su potpisali bivši radnici FAP-a. Dogovoreno je da se na sastanku za dva dana preciziraju dalji koraci i načini rešavanja tog problema.

Tanjug

You may also like...