Biram Zapadnu Srbiju (VIDEO)

MOKRA GORA – Turistička organizacija Srbije organizovala je kampanju pod sloganom „Biram Srbiju“ kojom poziva turiste da biraju srcem i da ovo leto provedu u Srbiji.

Dobrodošli na Mokru Goru gde se bajke ostvaruju i čuda dešavaju, govori se turistima kada uđu u čuveni voz „Nostalgija“. Posetioci dolaze iz cele Srbije, a mnogi prvi put putuju ovim šinama.

„Prvi put se vozim vozom, a inače mi je poznata cela okolina“

„Ovo je prvo što smo videli, tako da je za sada okej, videćemo kako će biti posle“

„Ovde smo prvi put sa decom, a muž i ja smo bili sami ovde pre 10 godina“

Pre pojave epidemije korona virusa, Nostalgijom je putovalo u proseku oko 80.000 turista.

Foto: ZooMUE

„Ovo je jedinstvena pruga uskog koloseka. Ljudi ovde najviše dolaze baš zbog voza. Mokra Gora je dobra i zato što je Višegrad blizu, kao i Tara i Zlatibor. Ovo je lepa i dobra destinacija za porodicu“, rekao je koordinator za turizam i ugostiteljstvo MTK Šarganska osmica Nebojša Mladenović.

Zapadna Srbija turistima nudi netaknutu prirodu, brojne pećine, biciklističke rute, kao i čuvene vidikovce.

„Imamo uređenih 28 vidikovaca. Većinu smo uredili uz podršku Resornog ministarstva. Izdvojiću nekoliko, kao što je vidikovac Banjska stena, zatim imamo vidikovac Molitva koji gleda na Uvac. U Užicu postoji i vidikovac Veliko Zabučje sa kojeg se grad vidi kao na dlanu“, kaže direktor TO regija Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Foto: ZooMUE

Turisti ovog leta mogu da biraju i grad Užice, koji je za njih pripremio bogatu turističku ponudu.

„Objedinjena turistička ponuda grada Užica biće dostupna svima ovog leta, a takođe predstavlja i najavu otvaranja neolitskog naselja. Ponuda obuhvata i aktivni turizam na reci Đetinji, a uključuje vožnju kajakom i biciklama“, ističe direktorka TO Užice Danijela Đorđević Arsić.

Turistička organizacija Srbije, kampanjom Biram Srbiju, poziva domaće turiste da biraju srcem i da za svoj letnji odmor biraju Srbiju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.