Bili Bolt najuspešniji na prologu hard enduro takmičenja na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Nova sezona Hard enduro svetskog prvenstva u motociklizmu počela je u Srbiji. Na Zlatiboru su održani prvi treninzi i tzv. prolog disciplina, a osim ove planine, do kraja sedmice vozači će prolaziti nepristupačnim krajevima Tare i Mokre Gore.

U prologu je dominirao Britanac, Bili Bolt koji kaže da se posle duge pauze uželeo hard enduro takmičenja.

„Najviše problema bilo je u donjem uglu poligona, inače je ova disciplina fizički veoma naporna, a staza kratka i dosta napeta. Međutim, mnogo teže će biti kada odemo u planinu“, smatra Bolt.

Bili Bolt pobednik 2023.
Foto: ZooMUE

Iza njega našli su se Španac Alfredo Gomez Kantero i Kanađanin, Tristan Hart.

„Bolt danas jeste bio bolji, ali sam zadovoljan svojim nastupom. Očekuje nas težak posao u narednim danima, ali se nadam podijumu na kraju ovog takmičenja“, ističe Gomez Kantero.

Branilac titule Manuel Letenbihler iz Nemačke u prologu je zauzeo četvrtu poziciju.

„Zaista sam se trudio, ali je poprilično teško svima nama. Daću sve od sebe da budem na podijumu ovog vikenda, što nikako neće biti lak posao“, smatra branilac trofeja.

I pored izazova koja je pružio prolog, vozači su složni u tome da ih tek tokom trka na otvorenim prostorima očekuju poteškoće.

„Malo je klizav teren, ali ovde su neverovatna brda i izazovni usponi, tako da zaista uživamo“, kaže juniorski prvak sveta, Metju Grin iz Južnoafričke republike.

„Veoma je zahtevno, čak je i tokom treninga na poligonu bilo izazovno voziti. Inače mi kišovito vreme odgovara, jer sam Britanac“, kaže Stiven Bedous.

Jedina dama u takmičenju i ove godine je Španjolka, Sandra Gomez Kantero.

„Drugi put sam u Srbiji i ovaj planinski kraj mi se veoma dopada. Teren je impresivan i nadam se dobroj vožnji do kraja sedmice“, kaže Sandra.

Hard enduro na Zlatiboru
Foto: ZooMUE

Tokom tri vožnje na otvorenom prostoru deonice će biti dužine od po 100 kilometara.

„Nekome to možda deluje kao malo, ali to su mahom nepristupačni predeli, na kojima će se vozači suočavati sa šancima, kamenjarima, a često će morati svoja vozila da guraju uzbrdo rućno“, kaže Marija Joksimović iz marketing sektora.

Zlatibor je po drugi put ugostio hard enduro motocikliste, s tim da je ove godine u pitanju zvanično takmičenje Svetskog šampionata.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.