Biciklom kroz kanjon Đetinje (VIDEO)

UŽICE – Obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti u Užicu počelo je biciklističkim karavanom uređenom stazom kroz kanjon Đetinje. Na trasi dugoj skoro sedam kilometara oko 300 biciklista, kako onih iskusnih tako i rekreativaca, provelo je predivan dan u prirodi.

Deca svih uzrasta okupila su se na starom železničkom mostu u Užicu odakle je startovao četvrti biciklistički karavan. Nije im bilo teško da pređu udaljenost od sedam kilometra jer kažu da voze svaki dan i da je to dobar način da se kvalitetno provede slobodno vreme.

„Lep je dan i došli smo da provedemo vreme u prirodi sa drugovima i nastavnicima“, objasnili su najmlađi učesnici.

Divan dan u prirodi

Biciklistička staza, koja prolazi kroz kanjon reke Đetinje, nekadašnjom trasom pruge uskog koloseka, jedna je od najlepših ne samo u Srbiji nego i u Evropi za šta je i nagrađena pa je prava šteta ne iskoristiti je na najbolji način. Predsednik Biciklističkog kluba „Era“ kaže da kod dece treba stvoriti naviku da što više vremena provode u prirodi i bavljenju sportskim aktivnostima.

„Mi u klubu shvatićemo kao svoj uspeh ako bar neko od ove dece nastavi da se bavi biciklizmom“, objasnio je Nenad Milivojević, predsednik Biciklističćkog kluba „Era“.

Među onim iskusnijim biciklistima na današnjem karavanu bio je i užički gradonačelnik  koji kaže da smo u prednosti u odnosu na ostale gradove u Srbiji jer na samo pet minuta od grada imamo ovakvu stazu u prelepoj prirodi.

Užički biciklistički karavan zajednički organizuju Grad Užice, Samostalni sindikat kompanije Impol Seval, Biciklistički klub “Era” i Unija studenata Užica.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.