Bez većih gužvi na Kotromanu tokom radnih dana (VIDEO)

MOKRA GORA – Tokom letnje sezone jedna od saobraćajnica koju turisti iz Srbije koriste kao izvesnu alternativu za put u primorje vodi preko graničnog prelaza Kotroman, kod Mokre Gore. Tokom radnih dana i u prepodnevnim časovima na ovom prelazu nema većih zadržavanja ni u jednom smeru, s tim da su gužve moguće krajem sedmice tokom sezone.

Pre 11 časova zadržavanja su u proseku od po nekoliko minuta, dok su u nastavku dana pa sve do večernjih časova u proseku oko pola sata za automobile i za teretna vozila u oba smera. Tokom petka i u danima vikenda zadržavanje može biti i duplo duže. Kao jedan od razloga tome jesu zakrčenja koja mogu da se stvore iz razloga što su granični punktovi sa srpske (Kotroman) i bosanske strane (Vardište) u neposrednoj blizini.

„Prošli smo granicu za maksimalno tri minuta. Nema većih gužvi, gustina saobraćaja deluje ista u oba smera. Ja inače putujem iz rodnog kraja u Hercegovini“, kaže jedna od vozača koji je došao iz pravca Bosne.

Prilikom gužvi službenici Granične policije su, kako kažu, angažovani često i na pet od šest raspoloživih traka. Ovaj granični prelaz koriste često turisti koji kreću ka Trebinju, Dubrovniku ili Herceg Novom. To je možda jedan od razloga zbog kojeg je frekventnost vozila u smeru ka Bosni tokom snimanja bila znatno veća od saobraćaja koji vodi u suprotnom smeru.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.