Bez problema sa snegom, svi putevi prohodni (VIDEO)

ZLATIBORSKI OKRUG – Sneg i susnežica koji od juče popodne padaju na teritoriji Zlatiborskog okruga nisu napravili probleme putarima. Svi putevi su prohodni.

„Naše ekipe su na terenu od juče posle 16 časova kada je počeo da pada sneg na Zlataru. Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni i nije bilo većih problema ni na prevojima Borova Glava na Zlatiboru, Debelo Brdo kod Bajine Bašte i Jabuka kod Prijepolja. Trenutno se čisti i treća traka na putevima koji je imaju“, rekao je za ZOOMUE direktor „Puteva Užice“ Leka Korićanac.

Svi putni pravci na teritoriji grada Užica su prohodni, a gradski prevoz se odvija bez zastoja i kašnjenja.

„Niskogradnja je tokom cele noći posipala so i rizlu i svi putevi su prohodni, kako u gradu tako i prema selima. Grad je spreman za novu zimsku sezonu, kompletno su nabavljeni so i rizla i kupljeni su čistači za seoske mesne zajednice. Ukoliko dođe do većih padavina angažovaćemo, pored našeg preduzeća koje čisti puteve, i druge izvođače radova“, rekao je za ZOOMUE direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović.

Najviše snega palo je na Zlatiboru, 21 centimetar, podaci su Republilčkog hidrometeorološkog zavoda.

„Sneg je mokar i težak, ali putni pravci prvog i drugog reda su očišćeni. Trenutno se čiste putevi ka selima i očekujem da i oni budu očišćeni u naredna dva do tri sata“, kaže za naš portal Milomir Kaljević, šef Službe zimskog održavanja puteva KJP „Zlatibor“.

I tokom dana će u Zlatiborskom okrugu padati sneg i susnežica uz temperature oko nule. Ovakvo vreme se očekuje do subote.

 

You may also like...