Bez pritiska na TSC (VIDEO)

IVANJICA – Posle pauze od više od dva meseca nastavlja se Superliga Srbije, a Javor Matis u nedelju u okviru 27. kola gostuje u Senti domaćem TSC.

Poslednje kolo Super lige je odigrano sredinom marta jer je moralo biti prekinuto zbog pandemije Covid 19. Igrači su poslati na prinudni odmor, sa jasnim zadacima šta raditi u ovakvim uslovima, što nikome nije prijalo. Jedno je rad sa ekipom a sasvim je drugo trenirati individualno. Kada je stigla dozvola da može da se krene sa ekipnim radom, igrači su se javili svojim trenerima i polako krenuli u pripreme za nastavk sezone. Javor Matis se u trenutku prekida prvenstva nalazio na 13. mestu, sa velikom brigom kako izboriti opstanak, ali sada je sve drugačije. Ispadanja neće biti, tako da poslednja četiri kola neće imati uticaja na plasman na začelju tabele. Na vrh hoće, jer borba za Evropu se nastavlja i Bondžulić smatra da će njihov naredni rival biti pod većim pritiskom jer im je pobeda imperativ.

Nedeljko Piščević ističe da pauza nije bila nikom od koristi i da igrači nisu mogli da održe visok nivo forme, bez obzira na program koji su dobili od stručnog štaba. Elipa je na okupu samo tri nedelje što je malo za kvalitetne pripreme, ali svim ekipama ide u prilog što ove godine nema ispadanja pa će poslednja četiri kola igrati rasterećeno

Svi igrači su spremni, osim Krnića i Đerića koji neće biti u konkurenciji za sastav jer su se zbog problema sa dolaskom iz Crne Gore odnosno Bosne i Hercegovine kasnije  priključili ekipi. Utakmica TSC Javor Matis na programu je u nedelju u 17.30. Utakmicu sudi Bojan Nikolić, a pomažu mu Nenad Kurćubić i Slobodan Pavlović.

You may also like...