Bez gledanja na tabelu (VIDEO)

POŽEGA – Sloga je na prvom a Jedinstvo Putevi na 15. mestu srpske lige ali to u komšijskom derbiju nikada nije imalo veliki značaj.

Posle sedam odigranih kola u Srpskoj ligi zapad karte su ofirane. Ono što je bilo i najavljivano, rezultatima je dobilo konačnu potvrdu. Sloga, Zlatibor i Smederevo 1924 će se boriti za jedno mesto koje vodi u Prvu ligu Srbije, dok se novajlija u ligi i najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva Provo, stidljivo prikrada i možda i oni potraže svoju šansu. Sloga je vezala četiri pobede u nizu od toga je šest bodova donela sa dva vezana gostovanja u Valjevu i Loznici da bi sve to upotpunila prošlonedeljnim trijumfom protiv Šumadije 1903. Da bi i posle osmog kola ostali na liderskoj poziciji Požežani moraju uspešno da prođu naredni test zvani Jedinstvo Putevi. Stadion u Krčagovu nije u dobrom sećanju fudbalerima Sloge jer su u većini slučajeva uvek ostajali kartkih rukava, ali tradicija postoji da bi se rušila. Putari su poodavno u velikim problemima a sada su ostali i bez šefa struke Gorana Đukića koji je preuzeo Slobodu. Nikitoviću se to ne čini baš tako i kao i uvek insistira na maksimalnoj opreznosti.

Mlađani Kosta Jnajić se tokom priprema nametnuo stučnom štabu i uspeo da ih ubedi da je on pravo rešenje za pozciju pored desne aut linije. Iako debitant i bonus igrač, veoma dobro se snašao i za sada sve zadatke obavlja besprekorno. Nije do sada imao priliku da igra protiv Jedinstvo Puteva u seniorskoj konkurenciji ali zna šta njega i ekipu čeka u Užicu.

Jedinstvo Putevi do sada nisu bili dobar domaćin Slogi jer su ih u poslednja dva susreta u Užicu pobedili. Putari su u ovo prvenstvo ušli sa podmlađenom ekipom, sa igračima koji su ponikli u mlađim kategorijama pojačani iskusnim Petrovićem. Imaju samo jednu pobedu ali su na svakoj utakmici, osim na Ubu, uspeli da postignu pogodak. Utakmica Jedinstvo Putevi Sloga igra se u nedelju u 11 sati na stadionu u Krčagovu u Užicu.

You may also like...