Bez dogovora hladnjačara i malinara

ARILJE-Pregovori voćara i hladnjačara bez rezultata.Malinari  hoće barem 175 dinara za kilogram

 

 malina 1Sastali su se u prestonici „crvenog zlata“, Arilju, proizvođači okupljeni u Savezu „Srpska malina“, hladnjačari – otkupljivači i čelnici opštine: proizvođači su tražili prošlogodišnju otkupnu cenu od 200 do 215 dinara za kilogram, ali su hladnjačari to odbili. Poljoprivrednici su se zasad odlučili za strpljenje. Narednih dana će, međutim, pratiti stanje na terenu, a ako ne bude povećanja cene, kako navode, tada će odlučivati o eventualnim protestima.
 
-„Sastanak je bio korektan, ali dogovora nije bilo. Hladnjačari tvrde da je trenutna cena od 150 dinara tržišna i da će u slučaju promena i oni početi da plaćaju više. Nama je preostalo da sačekamo nekoliko dana, da vidimo hoće li odnos ponude i potražnje uticati na rast cene. Tada ćemo odlučiti šta nam je činiti „, kaže Milan Đukić iz Saveza „Srpska malina“, koji okuplja 14 udruženja iz cele Srbije.
 
Đukić dodaje da se na pojedinim mestima pojavila cena od 175 dinara za kilogram roda, i da to daje malu nadu da proizvođači ipak neće ostati „kratkih rukava“, u godini kada je količina roda mala, a kvalitet slab.
Večernje novosti

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.