Besplatni časovi nemačkog jezika

 UŽICE-Besplatno učenje nemačkog jezika sprovodi se već drugu godinu u OŠ “ Kralj Petar II“.Kompletan program finansira Vlada Nemačke,a inicijativa za njegovu realizaciju potekla je od predsednice užičkog Kola srpskih sestara Mire Stanković-Ćirković i njenog sina Stanka,koji živi i radi u Nemačkoj.U znak zahvalnosti škola im je izdala zahvalnicu .

 

                                                                                                                                                                                ZAHVALNICA
mira cirkovic U oktobru 2012. je jedna lepa zamisao počela da se ostvaruje i krenula put realizacije uz pomoć predsednice mesnog odbora Kola srpskih sestara u Užicu i njenog sina koji živi i radi u Nemačkoj.
 Oni su kao bivši učenici naše škole pokrenuli inicijativu i ostvarili kontakte sa nadležnim institucijama u Nemačkoj i Ambasadom Nemačke u Beogradu, da se OŠ „Kralj Petar II“ priključi programu nastave nemačkog jezika (DSD – Deutsche Sprach Diplom, diploma nemačkog jezika) koji je program pod pokroviteljstvom ministarstava kulture Nemačke i pod kontrolom i sprovođenjem ministarstva inostranih poslova Nemačke. 
Program se sastoji u povezivanju nastave nemačkog u školama koje su deo mreže škola u DSD i omogućavanje učenicima da posle položenog ispita budu deo obrazovnog sistema Nemačke i nastave studije na nekom od nemačkih univerziteta.
Ispit koji je organizovan od strane centralnog tima u Nemačkoj polaže trenutno više od 14000 učenika godišnje, sa tendencijom porasta broja zainteresovanih škola na svih pet kontinenata. Bitno je naglasiti da su pripreme i većina materijala za učenje i polaganje ispita za škole u programu besplatne, jer se program finansira iz budžeta savezne vlade u Berlinu.
Naša škola može da se pohvali da je prva osnovna škola koja je ušla u saradnju sa jednom srednjom školom–Užičkom gimnazijom, u cilju obuhvatanja osam godina nastave nemačkog jezika i naporan rad učenika i nastavnika krunisala jednom tako važnom diplomom i perspektivom koju ona sa sobom nosi.
Nastavni kadrovi iz obe školske ustanove su već ušle u program obuke, a školama je isporučen izvestan broj udžbenika i opreme uz pomoć kojih će se budući „DSD-ovci“ spremati za ispite.
U Srbiji će se ispit za nemačku jezičku Diplomu prvog stepena (DSD nivo A1/B1) prvi put polagati u martu 2014. 
                 Ovim putem se Kolu srpskih sestara-Mesni odbor Užice, gospođi Miri Stanković-Ćirković i gospodinu Stanku Stanković-Ćirkoviću  najlepše
zahvaljujemo na saradnji.
 
ZooM                                                                                                                                                                                                                 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.