Besplatne obuke plivanja i skijanja za studente (VIDEO)

UŽICE – Užički Pedagoški fakultet, u okviru vannastavnih aktivnosti organizovao je besplatnu školu skijanja, a sada školu plivanja.

Besplatno skijanje na fakultetu počelo je pre tri godine, kaže master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Vuk Branisavljević, koji i drži časove skijanja. Do sada je kroz ovu školu prošlo oko 150 studenata.

“Radili smo dve grupe studenata. Hteo bih da se zahvalim Avantura parku na Zlatiboru, koji nam je ustupio staze i ski liftove i deo opreme. Naš fakultet je finansirao opremu. Studenti imaju sve uslove da realizuju vannastavne aktivnosti kao što je skijanje. Treba napomenuti da je Crveni krst obezbedio prevoz i svaki dan vozio studente u Avanturu na Zlatiboru. Realizacija je trajala po dva i po, do tri sata, radili smo po segmentima. Imali smo prvo obuku za neskijaše, pa za skijaše, koji su već dve godine na našem programu, odnosnu, na našoj vannastavnoj aktivnosti. Škola je trajala sedam dana, od ponedeljka do nedelje, tako da su oni svaki dan po tri sata na Zlatiboru”, kaže Branisavljević.

Pedagoški fakultet skijanje
Foto: Pedagoški fakultet

Što se tiče besplatne škole plivanja, ona traje tokom čitave godine. Bazen je obezđen uz podršku Grada i Gradskog bazena. Dva puta sedmično po dva sata se organizuje obuka za neplivače i plivače.

“Hteo bih da pomenem da mi imamo još vannastavnih akivnosti kao što su folklor, tango, retorika, gluma i tako dalje. Fakulet je obezbedio sve uslove da se studetni dalje razgrađuju i da svoje veštine usavršavaju na raznim poljima. Odziv je jako dobar. Na plivanju smo imali po generaciji, aktivnih oko 30,40 studenata, koji redovno dolaze na bazen. Isto tako na skijanju je oko 150 studenata prošlo obuku. I za ostale vananstavne aktivnosti koje se dešavaju veliko je interesovanje, recimo za folklor od 15 do 20 studnata. Ali, generalno, zavisno od sekcije,  odziv je jako dobar”, kaže profesor Branisavljević.

Na svim ovim vannastavnim aktivnostima učestvuju studenti sa svih studijskih programa Pedaškog fakulteta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.