Besplatne kreativne radionice Kancelarije za mlade

UŽICE – Tačan i tečan govor među mladima, u doba brzog življenja i još bržeg izgovaranja uglavnom skraćenih reči i rečenica, ipak nije zaboravljen. Kancelarija za mlade grada Užica, u okviru decembarskih besplatnih kreativnih radionica namenjenih deci i mladima, organizovala je radionicu dikcije i artikulacije „Lep govor” za srednjoškolce i studente, pod vođstvom užičke glumice Andrijane Simović.

foto.kancelarija za mlade

– Bilo je vrlo kreativno, mladi učesnici su prijatno iznenađeni kako učenje tečnog govora može biti zanimljivo. To bi u životu moglo višestruko da im koristi, zbog njihovih budućih poziva: pri svakom obraćanju javnosti, u glumačkoj profesiji, ako rade u prosveti i slično. Pošto smo uvideli da mlade ovo zanima, planiramo da početkom ove godine dva puta mesečno organizujemo takve radionice, a uključićemo i recitovanja, besede, negovanja lepe reči – kaže za naš list koordinatorka užičke Kancelarije za mlade Marija Maričić.

Zanimljive su bile i ostale decembarske radionice KZM u Užicu. Tako su se deca od šest do 12 godina iskazala u izradi novogodišnjih čestitki u radionici „Moja novogodišnja čestitka – nečiji osmeh”. Vodila ih je nastavnica likovnog Olivera Šuljagić, koja je zatim pomagala srednjoškolcima i studentima da organizuju radionicu „Izrada bukmarkera ‒ Gustav Klimt”. Pijanistkinja Marija Lazić predvodila je radionicu pevanja novogodišnjih pesmica za najmlađe, a koordinatorka KZM Marija Maričić za decu od šest do 12 godina je realizovala slatku radionicu pravljenja kolača kao novogodišnjih ukrasa. Sva ta dešavanja održavala su se u Omladinskom klubu Gradskog kulturnog centra i bila dostupna svim mladima koji su bili zainteresovani.

– Na našem entuzijazmu je zasnovana organizacija ovih besplatnih kreativnih radionica, na kojima je bilo oko 200 polaznika. Nije bilo sredstava izdvojenih za te programe, pa smo se snalazili da mladima pružimo ovu mogućnost, uz pomoć pojedinih ljubitelja umetnosti – kaže Marija Maričić.

Izvor: politika.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.