Bertolini  posetio Užice (VIDEO)

UŽICE-Evropska unija će i dalje  podržati sve projekte koji su vezani za zdravstvenu zaštitu,smanjenje aerozagađenja i zadržavanje mladih  u lokalnim opštinama u Srbiji ,izjavio je šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini prilikom posete Užicu.

Bertolini je istakao da nema razlike između uprave grada Užica i neke evropske opštine,jer su potrebe građana svuda slične i naveo da je u lokalnoj samoupravi bitna  identifikacija problema u saradnji sa građanima,kao i njihovo konsultovanje oko važnih odluka,ali i javo-privatno partnerstvo.

„Sve to je znak velike zrelosti i visokog nivoa razvoja lokalne samouprave koja u koordinaciji sa ostalim opštinama rešava i probleme mladih ,kako bi doprineli njihovom ostanku u lokalnim sredinama.Takve opštine zaslužuju da uđu u red evropskih opština“,poručio je Bertolini.

Bertolini je nakon sastanka sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević obišao objekat Dispanzera za plućne bolesti i tuberkulozu koji će biti rekonstruisan uz podršku EU preko EU PRO Plus programa.

“U narednih 6 meseci završiće se građevinski radovi na rekonstrukciji Dispanzera vredni 490 000 dolara,od čega je  200 000 dolara iz EU PRO Plus programa,a ostatak iz budžeta grada Užica.Iz budžeta EU finansira se i dogradnja seoskog vrtića u Karanu ukupne vrednosti 430 000 dolara „,rekla je gradonačelnica Užica Raković Radivojević.

Radivojevićeva je istakla i da je u proteklih 10 godina u Užicu  realizovano 10 zajedničkih projekata sa EU koji se odnose na unapređenje infrastrukture,plansku dokumentaciju,uvođenje sistema primarne selekcije otpada i razvoj turističkih potencijala na teritoriji grada.

Bertolini je u Užicu obišao i Regionalnu sanitarnu deponiju Duboko,koja je pre više od decenije izgrađena uz podršku Evropske unije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.