Bazen na Tatincu bez građevinske dozvole

 UŽICE – Užička policija podnela je krivičnu prijavu protiv V.V. (35) iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela gradnja bez građevinske dozvole, priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole, kao i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

tatinacbazen1Osumnjičeni je kao odgovorno lice privrednog društva „Bazeni Oktopus“ D.O.O. Užice, u Užicu, na Tatincu, investirao izgradnju bazena otvorenog tipa dimenzija 10×20 metara, betonskih tribina iznad bazena, prizemnog objekta za pružanje ugostiteljskih usluga i prizemnog objekta sa funkcijom svlačionice. Pomenuti objekti su sagrađeni bez građevinske dozvole tokom juna i jula 2013. godine, a zatim su bez odobrenja priključeni na elektro-energetsku mrežu.

U avgustu 2013. godine, osumnjičeni je u vidu uslužne privredne delatnosti većem broju ljudi iznajmljivao bazen otvorenog tipa, koji se nalazi na trasi dalekovoda 10 kV, na prostoru koji ne ispunjava tehničke uslove, shodno Pravilniku o tehničkim normativima za izgradnju nadzemnih elektroenergetskih vodova, čime je izložio opasnosti život i telo većeg broja ljudi, korisnika usluga bazena.

O događaju je obavešten tužilac Osnovnog javno tužilaštva u Užicu, saopšteno je iz policije.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.