Bašta festu nagrada Fondacije Tanja Petrović

BEOGRAD – Bajnobaštanski Internacionalni festival kratkog igranog filma Bašta fest dobitnik je specijalne plakete za entuzijazam Fondacije Tanja Petrović. Ova plaketa uručena je organizatorima zbog izuzetnog angažmana i kvalitetnog festivalskog programa. 

„Izuzetna mi je čast što su Fondacija „Tanja Petrović“ odlučila da ove godine Bašta fest dobije nagradu, jer je festival izgrađen pre svega na ogromnom entuzijazmu. Ključ uspeha festivala ogleda se u decentralizaciji kulturnog sadržaja. Kao neko ko je odrastao u Bajinoj Bašti, mogu slobodno da kažem da kroz festival uspevamo da doprinesemo kulturnom programu i zainteresovanoj publici ponudimo nešto novo i interesantno, a što do sada nisu imali prilike da otkriju u tom gradu“, rekao je generalni direktor Bašta festa Jovan Jelisavčić prikom uručenja nagrade u Jugoslovenskoj konoteci.

Foto: Vuk Papić

„Prošlogodišnji slogan festivala bio je „sve može“ i to je ideja kojom se vodimo od samog početka. I zaista, entuzijastično smo verovali u uspeh i rast festivala, iako se on desio mnogo brže nego što smo očekivali. Voleli bismo da poručimo da je velikim radom, entuzijazmom i trudom, moguće napraviti kvalitetan sadržaj i nadamo se da će o tome razmišljati i oni koji imaju mnogo više mogućnosti od nas da utiču na stanje u kulturi“, rekla me umetnička direktorka festivala Maja Šuša.

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, koji se održava u Bajinoj Bašti, svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program festivala je takmičarskog karaktera, a za izbor nagrađenih učesnika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani filmski autori i umetnici iz celog sveta. Pored glavnog takmičarskog programa u okviru festivala organizuju se muzički, edukativni i programi za najmlađe.

Drina Info

You may also like...