Baralić:Rezultati testova za 24 do 48 sati (VIDEO)

UŽICE-Od 21.jula svakodnevno se za Beograd šalje u proseku od 200 do 250 uzoraka za testiranje na korona virus,a poslednjih dana rezultati testova stižu za 24 do 48 sati,izjavila je epidemiolog ZZJZ Užice Marija Baralić.

U užičkom ZZJZ rade se i serološki testovi na prisustvo antitela i dnevno se u ovoj ustanovi testira od 30 do 50 osoba na lični zahtev ili zbog lečenja u drugim zdravstvenim ustanovama.

„Antitela su prisutna uglavnom kog osoba koje su imale neku kliničku sliku u prethodnom periodu,ali još uvek nismo radili analizu koliko procenata meštana Zlatiborskog okruga je steklo imunitet „,kaže Baralićeva.

Baralićeva objašnjava da se višestruko ponavljanje pozitivnih testova na korona virus dešava kod osoba sa lakšom kliničkom slikom,koja nije zahtevala bolničko lečenje.

„Kod tih osoba prisutnost virusa u grlu i nosu je duža od onih pacijenata koji su imali upalu pluća kod kojih se kraće registruje ta pozitivnost,dok kod ovih drugih testovi mogu biti pozitivni i posle 28 dana „,naglašava Baralićeva.

You may also like...