Banjski kompleks „Zlatar“ dobija novog vlasnika

ZLATAR – Banjski kompleks „Zlatar“ konačno će dobiti novog vlasnika, potvrđeno je „Varoškim novinama“ u Republičkoj direkciji za imovinu. Reč je o Metal Investments Europe doo iz Beograda koji je ponudio 2.546.000 evra, što je za 200.000 evra više od početne cene.

Na nedavni oglas o prodaji imovine bivšeg RH centra „Zlatar“, četvrti po redu, stigle su dve ponude, a početna cena iznosila je 2.341.995 evra. Osim Metal Investments Europe , ponudu na oglas dostavio je i Stan Projekt iz Beograda. Prema dostupnim podacima, delatnost Metal Investments Europe doo je proizvodnja aluminijuma i deo je Metal Investments Limited čije je sedište u Velikoj Britaniji .

foto.zoomue

„Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača je doneta, ali će Banjski kompleks ‘Zlatar’ imati novog vlasnika tek po zaključenju ugovora i isplati kupoprodajne cene. U daljoj proceduri potrebno je da Republika Srbija i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao suvlasnici, zaključe sa Metal Investments Europe doo ugovor o kupoprodaji nepokretnosti“, kaže za „Varoške novine“ Olivera Krstić, samostalni savetnik u kabinetu direktora Republičke direkcije za imovinu.

Pored kompleksa objekata ukupne površine 12.298 kvadratnih metara, predmet prodaje je i više od osam hektara zemljišta na najlepšem delu planine. Prvi oglas za prodaju objavljen je u oktobru prošle godine i tada je početna cena iznosila 3,9 miliona evra, na koliko je i procenjena vrednost imovine.

Varoške novine

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.