Bajkerska žurka (VIDEO)

UŽICE – Lepo vreme, po običaju, izmami brojne motoriste na puteve širom zemlje. Za njima je period kada nisu u mogućnosti da sa svojim ljubimcima na dva točka krstare drumovima, pa se tako okupljaju na moto žurkama. Jedna takva, na koju su došli bajkeri čak i iz Austrije održana je u Užicu.

Zima, sneg, loše vreme, period kada motori miruju, bajkeri koriste za pravljenje planova kuda i na koje destinacije će stići tokom letnjeg perioda. Zato se i okupljaju na moto žurkama. U Užice su stigli iz skoro svih bivših jugoslovenskih republika.

„Kroz motore nas veže i prijateljstvo koje se širi i postajemo braća. Činjenica da su mnogi prešli kilometre da bi se družili pet, šest sati nema cenu“, kaže Dragosalav Simić, predsednik MK Užice.

Već sada su skovali planove za putovanja. Na svojim goldving motorima obićiće Tursku, Sloveniju, Italiju, ali i Austriju. Upravo odatele  u Užice je stigao i Boban Đurđić. Nije mu, kaže bilo teško da prevali stotine kilometara da bi se video sa svojim prijateljima bajkerima.

U motore se ne zaljubljuju samo muškarci. I nežniji pol se lako zaljubi u vožnju na dvotočkašima. Toj ljubavi u slučaju Milene iz Beograda, kumovao je njen suprug pre više od 20 godina.

„Prošle godine smo krenuli za Tursku, pa Rumuniju, Italiju… celo leto smo putovali. Ja obožavam putovanja i adrenalin, to ništa ne može da zameni“, kaže Milena Milosavljević, bajkerka iz Beograda.

U Užice na moto skup, ali i moto žurku obavezno dolaze i predstavncii Goldving kluba centralne Slovenije. Ovog puta, njih četvorica došli su kolima. Kažu, u Sloveniji još ima snega.

Sunčano vreme, pored vožnji, bajkerima najavljuje i moto skupove. Motoristi iz skoro čitave Evrope, u Užicu će se ponovo tradicionalno okupiti početkom juna.

 

You may also like...