Bajkeri počeli sezonu (VIDEO)

UŽICE – Zimski san bajkera je završen. Nova sezona ljubitelja dvotočkaša zvanično je otvorena, a centar okupljanja motociklista za Zapadnu Srbiju bio je užički trg.

Prepoznatljivi zvuci kojima bajkeri međusobno komuniciraju označili su njihov povratak na srpske, ali i evropske i afričke drumove.

„Ovo je otvaranje sezone i želimo da pokažemo ostalim učesnicima u saobraćaju da smo sada i mi prisutni na ulicama. tako da moraju malo obratiti pažnju na nas“, kaže Saša Madžarević, iz MK Čivije Šabac.

Motori su strast koja ne prestaje s godinama, što potvrđuje generacijska raznolikost okupljenih. Ono što se vremenom menja jeste jedino odnos prema brzini kao bitnom faktoru ovog hobija.

„Mlađa ekipa misli da je sve u brzini, ali mora se proći i ta faza. Mi stariji shvatamo da je ovo i nešto više, druženje, sloboda“, smatra Milan Muratović, iz MK TNT Trebinje.

„Stalno edukujemo mlade motocikliste, da im prezentujemo staloženost u saobaćaju. Podstičemo ih da se „isprazne“ na poligonu, okom obuke, a ne u saobraćaju“, rekao je Dragoslav Simić Kiško, iz MK Užice.

Dvotočkaši su prisutni i u bračnim zajednicama, o čemu svedoče Jovana i Dejan Kovačević iz Požege.

„Svaki slobodan trenutak provodimo putujući na motoru. Čak nam je i veridba bila u Rumuniji, u periodu korone“, kaže Dejan.

Povom otvaranja nove sezone, bajkeri su sa užičkog trga vozili do Stopića pećine, a potom produžili do Zlatibora.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.