Bajkeri otvorili novu sezonu (VIDEO)

UŽICE – Zvanično je otorena nova bajkerska sezona. Asocijacija moto klubova Srbije odabrala je Užice za grad u kojem je održana centralna manifestacija otvaranja nove sezone.

Bajkeri su se, prema tradiciji, okupili na užičkom trgu, odakle su krenuli u premijernu ovosezonsku vožnju ka Kadinjači. Predsednik Moto asocijacije Srbije kaže da su užički bajkeri najbolji domaćini u Srbiji, a posebno je skrenuo pažnju da će se, kao i prethodnih godina, poseban akcenat staviti na bezbednost u saobraćaju kako bajkera, tako i ostalih vozača.

Bajkerska sezona otvorena u Užicu
Foto: ZooMUE

„Da skrenemo pažnju svima i da uputimo apel vozačima da obrate pažnju na nas, koji smo najugroženiji učesnici u saobraćaju. Vozači treba da budu svesni toga da smo sa lepšim vremenom i mi sve prisutniji na drumovima, neka povedu računa i pogotovo neka smanje korišćenje mobilnih telefna na onu najnužniju meru“, kaže predsednik Moto asocijacije Srbije, Rade Marković.

Na trgu se okupilo oko 60 bajkera, uglvnom iz Srbije. Prisutan je bio i gost iz Švajcarske, koji sa domaćinima, osim generalne ljubavi prema motorim, deli i vezanost za jedan poseban model.

„Goldving je motor koji je namenjen dugim putovanjima, gde se 1000 kilometara prođe bez ikakvih probelma. Ima opremu poput nekog mercedesa S klase i to je motor koji iglavnom koriste ljudi u zrelijem dobu“, kaže Dragoslav Simić Kiško iz Moto kluba Ere. a njegovo mišljenje deli Mlađa Rajić, poreklom iz Ćuprije, koji je na motoru doputovao iz Švajcarske.

Rodoljub Kusturić iz Užica aktivan je bajker deset godina unazad. Iza sebe ima značajnu kilometražu, a glavni cilj ove sezone biće mu poseta Korzici.

„Za sezonu pređem oko 23000 kilometara. Prošle godine sam išao preko Bugarske, Turske, Gruzije i Jermenije, skroz do Male Azije. Bio sam i na Dlomitima“, kaže Kusturić.

Moto asocijacija Srbije organizovala prvu vožnu u sezoni iz Užica
Foto: ZooMUE

Očekvanja bajkera od predstojeće sezone su velika. Dužina putovanja i finansije nisu faktori koji ih zabrinjavaju, pre svega se nadaju lepom vremenu kao osnovnom činiocu uspešnog putovanja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.