Bajinoj Bašti hitno potrebna nafta (video)

BAJINA BAŠTA-U Bajinoj Bašti vise od 300 kuća je srušteno ili ugroženo klizištima,a oko 1.200 klilometara puteva je u prekidu ,koji ne mogu efikasno da se probiju jer  od jutros neke mašine stoje, jer nema goriva,izjavio je za ZOOMUE  predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović.

 

filipovic bajna basta“Od odobrenih 20 tona nafte od Vlade Republike Srbije nismo još dobili ni litra.Zato molimo sve u Srbiji da nam pomognu jer nam je hitno potrebno gorivo.Masine su stigle,ali apelujem na Vladu Srbije da ima vise poverenja u lokalne samouprave I da nam pošalju gorivo.Bez njega ne možemo da stignemo do ugroženog stanovništva”,kaže Filipović .

Sela Sjerač,Dobrotin,Šapore su odsečeni od sveta sa oko 400 ljudi,ističe Filipović.

“Situacija sa klizištima je katastrofalna.Na pojedinim deonicama imamo klizišta na svakih 100 metara.Mašine se zaglavljuju I to stvara dodatne probleme”,kaže Filipović.

Na području opštine evakuisano je 450 ljudi,koji su smešteni kod komšija I rodbine,dok je samo jedno invalidno lice smešteno u prihvatni centar na Perućcu.

Mnogi se u kuće neće vratiti.U selu Gvozdac klizišta su oštetila većinu kuća.

“Ovde se vise ne može živeti.Imao sam 5 hektara zemlje,od kojih mi je ostao samo hektar,ali ni njemu ne mogu da priđem jer nema puta”,kaže za ZOOMUE  Radoje Nenadović.

Dragan Milanović kaže da se sa porodicom mora preseliti u Bajinu Baštu.

“Ne samo moja porodica,ovde niko vise ne može živeti.Sve nam je uništeno”,kaže Milanović.

Kod komšija se iselila I porodica Nenadić.

“Mi bi smo voleli kad bi mogli da se vratimo,ali nemamo gde.Deca plaču što im je voda odnela kuću”,kaže  Vida Nenadović.

U Crvenom krstu Bajine Bašte kažu da  humanitarna pomoć u ovu opštinu stiže od prvog dana.

“Želim da demantujem informaciju koja je objavljena na Pinku I nekim drugim medijima da nismo pokriveni humanitarnom pomoći.Pomoć stalno stiže od prvog dana iz cele Srbije,ali I Crne Gore.Hrane,vode I sredstava za higijenu ima u dovoljnim količinama za narednih nekoliko dana”,rekla je za ZOOMUE  sekretarka Crvenog krsta Bajina Bašta Ljiljana Matić.

ZooM

</div>

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.