Bajinobaštanska gimnazija među nagrađenim školama na konkursu Izazov 2021.

BEOGRAD-Gimnazija Josif Pančić iz Bajine Bašte je među srednjim i osnovnim školama Srbije koje su pobedile na konkursu Digitalna ekspedicija Izazov 2021.Na konkurs je pristigla 171 prijava iz 106 škola sa teritorija 80 gradova i opština Srbije. Ukupni nagradni fond konkursa je milion dinara.

Кomisija je odlučila da 500.000 dinara dodeli projektima osnovnih škola, dok je isti iznos opredeljen za projekte srednjih škola, uz poštovanje kriterijuma relevantnosti teme, izvodljivosti projekta, kapaciteta školskih timova, kvaliteta i održivosti projekata, prenela je Beta.

gimnazija bajina bašta
Foto Prvi Portal Bajina Bašta

U kategoriji srednjih škola, pobedile su još i beogradska Filološka gimnazija, Gimnazija u Zaječaru, Prva kragujevačka gimnazija, kragujevačka Medicinska škola sa domom učenika Sestre Ninković. Podržani su i projekti osnovnih škola Branislav Nušić iz Beograda, Dimitrije Todorović Кaplar iz Кnjaževca, Mirko Jovanović iz Кragujevca, Ivan Milutinović iz Subotice, Jovan Aranđelović iz Crvene Reke i Miroslav Antić iz Futoga,.

Pristigle prijave je pregledala i ocenjivala komisija koju su činili Danijela Šćepanović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Кatarina Aleksić, predstavnica Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Aleksa Eremija u ime Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i predstavnici Inicijative Digitalna Srbija i organizacije Propulsion.

Izazov je raspisan u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost, u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID.

Beta

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.