Bajina Bašta:U budžetu manje para za investicije

BAJINA BAŠTA-Opština Bajina Bašta primorana je da odustane od pojedinih investicija prvobitno planiranih za 2023. godinu, zbog kako kažu visokih troškova na domaćem tržištu tako da su se čelnici odlučili da svedu svoje planove samo na ono što je realno izvodljivo.

Prema rečima predsednice opštine Vesne Đurić, prilikom izrade budžeta napravili su prioritete šta je to što je najvažnije da se uradi i ono što je izvesno da će novac biti usmeren na rekonstrukciju Dečijeg vrtića i glavne ulice. Kada je reč o investicijama koje su aktuelne, tu je ulica Maksima Gorkog.

Zgrada opštine Bajina Bašta
Foto: ZooMUE

“Zbog najave povećanja plate za 12,5 odsto, a što ide na teret budžeta opštine, moramo planirati sredstva“, kaže Đurićeva.

Kao primer navela je Dečiji vrtić gde se za 70 zaposlenih mora isplanirati više sredstava u budžetu za plate i to je oko 9.000.000 dinara.

“Kada govorimo o grejanju, tu je povećanje za 50 odsto za budžetske korisnike i tu smo takodje morali da planiramo više sredstava u budžetu, kao i za električnu energiju“, navodi Đurićeva.

Većnici su doneli i odluku da se prvoj rodjenoj bebi u novoj kalendarskoj godini dodeli novčani iznos od 30.000 dinara i pristupanju izradi Odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu u Perućcu.

Prvi portal Bajina Bašta

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.