Bajina Bašta: Za energetsku efikasnost 128 ugovora

BAJINA BAŠTA-U Bajinoj Bašti 128 meštana potpisalo je ugovore za zamenu stolarije, unapređenje termičkog omotača, termo tehnoloških instalacija i zamenu kotlova ,koji su učestvovali na konkursu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

foto.BB glas

„Na konkurs se javilo 158 građana a za 128 su obezbeđena sredstva. Lista nije konačna jer su neki odustali zbog nemogućnosti učešća u realizaciji. Za zamenu stolarije korisnici dobijaju maksimum 140 hiljada dinara, za kupovinu kotlova 110, za radijatore i drugi materijal 120 hiljada dinara. Posle potpisivanja ugovora , izvođači radova počinju sa poslovima. Po završetku, dolaze u opštinu da naplate deo sredstava koje je opština izdvojila za subvenciju „, kaže predsednik Komisije za energetsku sanaciju Miloš Jelisavčić.

U ovoj godini za sufinansiranje energetske efikasnosti obezbeđeno je 16 miliona dinara. Pola od toga su opštinska sredstva, drugu polovinu dalo je Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije. Ukupno sufinansiranje iznosi 50 posto od vrednosti investicije računajući i porez.

BB glas,ZOOM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.