Bajina Bašta: Sve izvesnija lista čekanja za vrtić

BAJINA BAŠTA – Upis dece u predškolsku ustanovu ”Neven” traje do 31. maja, do kada roditelji mogu da podnosu zahtev za upis preko e-uprave. Roditelji koji nisu u mogućnosti da elektronskim putem upišu dete u vrtić, obrazac za upis mogu preuzeti u vrtiću.

Prema rečima Rade Lazić direktorke predškolske ustanove ”Neven”, do sada vlada veliko interesovanje za upis dece u vrtić, tako da je još uvek neizvesno da li će sva upisana deca od septembra krenuti u ovu dečiju ustanovu.

Foto: Prvi portal, Rada Lazić direktor Predškolske ustanove ”Neven”

”Trudićemo se koliko je u našoj mogućnosti da što više dece bude upisano u vrtić, ali sva je prilika da će znatan broj njih ostati na listi čekanja i to mi je jako žao. Kada smo pravili bod liste, gledali smo da prioritet prilikom upisa u vrtić imaju deca čija su oba roditelja zaposlena i deca kojima brat ili sestra već pohadjaju ovu dečiju ustanovu”, kaže Lazićeva.

Preliminarne liste upisane dece biće poznate nakon završetka upisa 31. maja.

Ekonomska cena usluge vrtića je na nivou prošlogodišnje i iznosi 5.300 dinara. U planu je da roditelji za treće dete dobiju besplatne usluge vrtića.

Podsetimo, od danas svi roditelji mogu ulaziti u vrtić uz obavezno nošenje maski, kada dovode i odvode decu.

Predškolska ustanova ”Neven” je učestvovala sa projektom kod fondacije Novak Djoković za rekonstrukciju Doma u Višesavi, tako da se u vrtiću nadaju proširenju kapaciteta.

Izvor: Prvi portal

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.