Bajina Bašta pored duga od 12 miliona treba da isplati Dubokom i 11 miliona dinara kamate

BAJINA BAŠTA-Odbornici Skupštine opštine Bajina Bašta na poslednjoj sednici dali su saglasnost na Srednjoročni plan poslovne strategije JKP Duboko Užice za period 2022-2026. godine. Predviđeno je da će opština Bajina Bašta sa 6.800 tona dopremljenog u prošloj godini u 2026. imati povećanje za 16 procenata. To je najviše u odnosu na svih 9 osnivača JKP Duboko. Jedino će, prema planu, opština Arilje sadašnji plan na kraju perioda imati smanjen za dva procenta. Data je saglasnost na izmene Dugoročnog plana poslovne strategije JKP Duboko i izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti Dubokog u 2022. godini.

JKP Duboko
foto.ZooMUE

Na dnevnom redu bilo je i davanje saglasnosti na Rešenje Nadzornog odbora JKP Duboko da se za direktora imenuje Momir Milovanović. Taj predlog podržan je od odbornika vladajuće većine, ali i od onih iz opozicije.

I na ovoj sednici govorilo se o kamati od 11 miliona dinara koja je morala da se plati JKP Duboko na blagovremeno neuplaćeni osnovni dug od 12 miliona dinara. Aleksandar Aksentijević istakao da je zatražena revizija i da se treba boriti dok god ima zakonskih mogućnosti da se plaćena kamata povrati. Više opozicionih odbornika pitalo je čijom krivicom je došlo do duga od 11 miliona dinara. U diskusiji su pokušavali da krivicu pripišu aktuelnoj predsednici opštine iako u vreme nastajanja duga Vesna Đurić nije bila na tom mestu. Kada im je predsednica odgovorila da je ona prosto upala u to i zatražila da se vidi hronologija nastanka duga, opozicioni odbornici su isticali da ona nije kriva, ali da je odgovorna ne navodeći kako može biti odgovorna za ono što se dešavalo kada ona nije bila na funkciji predsednika opštine ili zamenika. Na kraju je za govornicu izašao Petar Petrović, zamenik predsednika opštine u prethodnoj vlasti. Petrović je istakao da je od bivšeg predsednika opštine dobio uveravanje da JKP Duboko ne može dobiti spor.


„Kao direktor JKP Duboko nemam pravo da komentarišem sudske odluke. Na prvu odluku opština Bajina Bašta se žalila, ali je Apelacioni sud doneo istovetnu odluku u korist Dubokog. Mi smo prethodnom rukovodstvu opštine nudili, kao i drugim osnivačima, da izbegnu kamatu i osnovni dug im reprogramiramo na 24 rate. Nije naša ponuda prihvaćena pa je došlo do tužbe da potraživanje ne bi zastarelo „, rekao je direktor JKP Duboko Momir Milovanović.

BB glas

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.