Bajina Bašta : Paketići za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

BAJINA BAŠTA-Deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz dnevnog boravka “San“ zaposleni u Dečijem letovalištu Mitrovac uručili su novogodišnje paktiće tokom posete .

Sama inicijativa potekla je od Ivke Jokić ,upravnice Centra dečijeg letovališta Mitrovac.

“Ovo je jedan poseban dan i za nas koji smo sve ovo organizovali i potrudili se da vidimo osmeh i radosna lica ove dece. Takodje, smo došli na ideju da ih pozovemo da jedan vikend provedu u našem objektu i da uz rekreaciju i zanimaciju uživaju kao i sva druga deca kada dodju kod nas. Ovom prilikom bih pozvala sva javna preduzeća i firme na društvenu odgovornost i da se i oni uključe u slične akcije“, istakla je Jokićeva.

foto.Prvi portal Bajina Bašta

Ivan Jegorović, direktor Centra dečijeg letovališta, je kroz ovu akciju uputio poruku koliko je važno brinuti o drugima i istovremeno unaprediti položaj osetljivih društvenih grupa.

“Suština bavljenja javnim poslom jeste, da nekome pomognete i ulepšate mu jedan deo života. Zaista sam fasciniram svim onim šta ljudi ovde rade i svom ovom decom koja ovde zajedno žive, rastu, razvijaju se i napreduju“, kaže Jegorović.

Akciji podele dečijih paktića pod nazivom ‘’Jedan paketić mnogo ljubavi’’ priključio se sada već tradicionalno i Crveni krst i tom prilikom podelio 32 paketića.

“Približavanje Nove godine, doček Deda Mraza i paketiči za našu decu su radost velika. Ova deca zaslužuju posebnu pažnju brigu, i u ovakvim situacijama, kakvi su Božić i Nova godina ali, mi moramo da stvorimo takvo društvo koje će  365 dana u godini da ukazuje posebnu pažnju deci”, izjavila je Olivera Đurović ,koordinator dnevnog boravka San.

Prvi portal Bajina Bašta

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.