Bajina Bašta : Paketići za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

BAJINA BAŠTA-Deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz dnevnog boravka “San“ zaposleni u Dečijem letovalištu Mitrovac uručili su novogodišnje paktiće tokom posete .

Sama inicijativa potekla je od Ivke Jokić ,upravnice Centra dečijeg letovališta Mitrovac.

“Ovo je jedan poseban dan i za nas koji smo sve ovo organizovali i potrudili se da vidimo osmeh i radosna lica ove dece. Takodje, smo došli na ideju da ih pozovemo da jedan vikend provedu u našem objektu i da uz rekreaciju i zanimaciju uživaju kao i sva druga deca kada dodju kod nas. Ovom prilikom bih pozvala sva javna preduzeća i firme na društvenu odgovornost i da se i oni uključe u slične akcije“, istakla je Jokićeva.

foto.Prvi portal Bajina Bašta

Ivan Jegorović, direktor Centra dečijeg letovališta, je kroz ovu akciju uputio poruku koliko je važno brinuti o drugima i istovremeno unaprediti položaj osetljivih društvenih grupa.

“Suština bavljenja javnim poslom jeste, da nekome pomognete i ulepšate mu jedan deo života. Zaista sam fasciniram svim onim šta ljudi ovde rade i svom ovom decom koja ovde zajedno žive, rastu, razvijaju se i napreduju“, kaže Jegorović.

Akciji podele dečijih paktića pod nazivom ‘’Jedan paketić mnogo ljubavi’’ priključio se sada već tradicionalno i Crveni krst i tom prilikom podelio 32 paketića.

“Približavanje Nove godine, doček Deda Mraza i paketiči za našu decu su radost velika. Ova deca zaslužuju posebnu pažnju brigu, i u ovakvim situacijama, kakvi su Božić i Nova godina ali, mi moramo da stvorimo takvo društvo koje će  365 dana u godini da ukazuje posebnu pažnju deci”, izjavila je Olivera Đurović ,koordinator dnevnog boravka San.

Prvi portal Bajina Bašta

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.