Bajina Bašta obeležila Dan opštine

BAJINA BAŠTA-Svečanom sednicom u gradskom bioskopu je obeležen Dan opštine Bajina Bašta, ustanovljen po datumu kada je Bajina Bašta proglašena varošicom.

Foto.BB glas

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić u svom obraćanju istakla je da je u proteklom periodu dosta urađeno i da su postignuti značajni rezultati.

„Prethodne godine dosta smo radili na izradi projektno tehničke dokumentacije i to nam je dalo dobre rezultate. Od Ministarstva poljoprivrede Bajinoj Bašti je opredeljeno 15 miliona dinara za projekat izgradnje bazena za vodu u naselju Plana. Ministarstvo kulture opredelilo je 17 miliona za izgradnju muzeja Ćirilice u Rači, a Ministarstvo turizma 24 miliona za izgradnju pontona na jezeru Perućac. Od EU PRO Plus Bajina Bašta je dobila 74.000 evra za izradu projektno-tehničke dokumentacije SRC Lug. Od Ministarstva energetike dobijeno je 4,8 miliona dinara za projekat unapredjenja energetske efikasnosti. Ministarstvo za rad boračka i socijalna pitanja opredelilo je 2,4 miliona za projekat Bezbrižni dani i Dnevni boravak San. Ove godine će se završiti radovi na deonici puta Mitrovac-Mokra Gora u dužini od 9 kilometara, a vrednost radova je 120 miliona dinara,“ rekla je Đurićeva.

Foto.BB glas

Ona je navela da su u toku početni radovi na dečijem vrtiću, a vrednost radova je 63 miliona dinara.

„Od strane Ministarstva gradjevinarstva naša opština je prepoznata medju 145 opština kao partner u projektu LID u okviru koga nam je opredeljeno 1,5 miliona evra bespovratnih sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata. Samo u toku prošle godine od strane Republike kroz razne projekte u Bajinu Baštu je uloženo oko 300 miliona dinara“, ističe Đurićeva.

Predsednik SO i predsednica Opštine dodeli su zahvalnice pojedincima koji su se istakli svojim radom i postignutim uspehom u protekloj godini.

Nagrađeni su Jelica Pavlović, Danka Mijailović, Dušan Petrović, Radenko Pavlović, Luka Tadić, Nadežda Čitaković, Mara Perić, Aleksandar Milovanović, Andjela Jerinić, Aleksandra Sekulić, Nemanja Jovanović, Blagoje Radovanović – Blažo, Zoran Jovanović, Dušak Janez iz Krškog i PD d.o.o. Elektroizgradnja Bajina Bašta.

Đacima generacije osnovnih škola uručeni su tableti, a srednjoškolcima laptopovi.

Prvi portal

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.