Bajina Bašta : Imenovani direktori JKP 12. septembar i JP BB Term

BAJINA BAŠTA-Na 3. sednici Skupštine opštine Bajina Bašta za direktora Javnog komunalnog preduzeća 12. septembar imenovan je Dejan Filipović. On je vodio to preduzeće i u prošlom mandatu. Za direktora Javnog preduzeća BB TERM imenovan je Velimir Radovanović. Na istoj sednici, za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke „Miloš Trebinjac„ postavljena je Rada Sarić. I ona je u prethodnom mandatu vodila tu ustanovu. Oko njenog izbora bilo je puno diskusija. Opozicioni odbornici nisu imali ništa protiv nje, ali su smatrali da to nije urađeno u skladu sa zakonom. Odbornici su usvojili Rešenje o imenovanju glavnog urbaniste opštine Bajina Bašta. Ta dužnost poverena je Milošu Jelisavčiću .

foto.bb glas

Sednica SO počela je predlozima za dopunu dnevnog reda. Odbornik Uroš Đokić zatražio je da se oformi Anketni odbor koji bi ispitao da je li bilo zloupotrebe službenog automobila opštine. Predlog je prihvaćen i uvršten u dnevni red. Međutim, kad se diskutovalo o toj inicijativi, odbornici nisu prihvatili formiranje Anketnog odbora.

Odbornik Petar Petrović predložio je da se sa dnevnog reda skinu tačke vezane za imenovanje vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke „ Miloš Trebinjac“ i imenovanje glavnog opštinskog urbaniste. Predložio je da se, kao tačka dnevnog reda, razmatra zašto se ne troši opštinski novac iz budžeta. Nijedan njegov predlog nije prihvaćen.

Većinom glasova prihvaćen je predlog Odluke o pristupanju izradi Strategije za razvoj urbanog područja grada Užica i opština Čajetina, Požega, Priboj i Bajina Bašta, kao i predlog Odluke o izradi Programa razvoja turizma opštine Bajina Bašta za period 2023-2027.godina. Za obe tačke dnevnog reda obrazloženje je dala načelnica Opštinske uprave Zorka Radojičić. U diskusiji je učestvovalo desetak odbornika.

Uz pohvale usvojen je Izveštaj o radu Predškolske ustanove Neven za 2021/22. godinu i Godišnji program rada te ustanove za 2022/23.godinu. Predsednica opštine Vesna Đurić najavila je proširenje kapaciteta te ustanove i ulaganje 70 miliona dinara. To bi doprinelo da nema liste čekanja.

Obavljena su i potrebna razrešenja i imenovanja u Školskim odborima Gimnazije „Josif Pančić“, Tehničkoj školi, OŠ „ Svegi Sava“ i Upravnog odbora Predškolske ustanove Neven.

BB glas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.