Bajina Bašta: Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju

BAJINA BAŠTA – U Bajinoj Bašti je počela realizacija projekta Ja imam san, kojim će oko dvadesetoro dece sa smetnjama u razvoju dobiti prostor za dnevni boravak uz adekvatnu negu i stručno osoblje.

bajina basta projekatIvan Marković, koordinator projekta rekao je da je ovo bila prilika da se reše mnogi problemi koji postoje u lokalnoj samoupravi.
Kada je raspisan poziv delegacije Evropske unije u Srbiji za programe socijalne inkluzije i tu smo našli šansu da ralizujemo ovaj projekat. Razgovarao sam sa ljudim koji su najaktivniji na ovom polju i identifikovali probleme koje bismo mogli da rešimo. Nadam se da u realizaciji neće biti problema, a loklana samouprava je spremna da u najkraćem roku i u dinamici koja je planirana projektom, ralizuje sve aktivnosti. Dnevni boravak bi trebao da krene sa radom od 1. oktobra, istakao je Marković.
Olivera Đurović, stručni saradnik Udruženja dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja navela je da moramo menjati svest kaod ruštvo i raditi na toem da stvorimo inkluzivno društvo.
Marica Vuković, direktor centra za socijalni rad rekla je da će kvalitetna usluga podrazumevati da centar proceni potrebe dece sa smetnjama u razvoju, a dnevni boravak je predviđen za decu i mlade do 30 godina.
U boravku će postojati tri stručna radnika defektologa i oni će raditi u zavisnosti od samih potreba korisnika. Na teritoriji opštine Bajina Bašta ima sedamdeset lica do trideset godina starosti koji će biti potencijalni korisnici usluge dnevnog boravka, navela je Marica Vuković.
Vrednost projekta Ja imam san iznosi 206 323  evra. Projekat realizuje Opština Bajina Bašta u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad i Udruženjem dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja iz Bajine Bašte. Projekat je deo programa Podrške Evropske unije inkluzivnom društvu koji sprovodi delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Izvor: DrinaInfo.com

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.