Bajina Bašta :Cena grejanja ostaje ista

BAJINA BAŠTA-Na sednici Opštinskog veća u Bajinoj Bašti nije data saglasnost za poskupljenje grejanja koje je zahtevalo JP BB Term za kategorije domaćinstva i privrede. Veće je odbilo zahtev uz obrazloženje da cene ne treba povećavati tokom grejne sezone odnosno da se povećanje može tražiti pred početak naredne grejne sezone.

Zatraženo je povećanje od 7 odsto koje toplana pravda poskupljenjem energenata, pre svega mazuta, čija cena trenutno iznosi 100,36 dinara po kilogramu.

„Što se tarifnog cenovnika tiče tu smo tražili povećanje i fiksnog i varijabilnog dela od 9 odsto i time bi smanjili gubitak poslovanja u tekućoj sezoni“, kaže Velimir Radovanoć iz BB Terma i dodaje da će pred početak grejne sezone tražiti značajnije povećanje cene grejanja za sve kategorije korisnika toplotne energije, zbog povećanja cene energenata na tržištu.

foto: prvi portal

Trenutna cena grejanja je 118,25 dinara po metru kvadratnom, a tarifna cena se nije menjala od 2015. godine i iznosi 6,05 dinara po kilovat satu toplotne energije.

Pred početak grejne sezone iz BB Terma je rečeno da neće tražiti povećanje cene grejanja do kraja sezone, medjutim, kako kaže Radovanović, na to su prinudjeni zbog ugrožavanja rada toplane.

Toplana trenutno raspolaže sa 115 tona uglja što je dovoljno za 25 dana grejanja, a mazuta ima za grejanje do kraja februara

„Imamo potpisane ugovore o nabavci energenata, tako da ćemo grejnu sezonu privesti do kraja što se energenata tiče“, zaključuje Radovanović.

Prvi portal

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.