Atanasković: Užice će dobiti dva investitora (VIDEO)

UŽICE -Ministarstvo privrede je poslednjih pet godina uložilo 230 miliona dinara bespovratnih sredstava u užičku privredu,a investicije su bile preko 900 miliona dinara,izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković koja je danas razgovarala u Užicu sa rukovodstvom grada i privrednicima.

“Pomoći ćemo zajedno sa Vladom Srbije da se razvije infrastruktura u industrijskoj zoni što je preduslov za dovođenje novih investitora .Sigurna sam da ćemo u bliskoj budućnosti u Užice dovesti jednog domaćeg i jednog stranog investitora sa ciljem da mladi ostanu u svom gradu,zaposle se i tu žive ,a ne da odlaze u inostranstvo ,gde će uvek biti stranci”,izjavila je ministarka Atanasković.

Gradonačelnica Užica  Jelena Raković Radivojević istakla  je da je pored auto puta Preljina-Požega i nastavka deonica Požega-Kotroman i Požega-Boljare i revitalizacija aerodroma Ponikve bitna za dovođenje novih investitora.

“Država je ove godine uložila 300 miliona dinara u revitalizaciju piste na aerodromu Ponikve,koji je jako važan za nas ,ne samo zbog turizma,već i kargo saobraćaja i bržeg protoka robe i usluga.To je takođe šansa za dolazak novih investitora kojih nije bilo poslednjih godina u Užicu “,naglasila je gradonačelnica Užica.

Predsednica Regionalne privredne komore Užice Ana Lapčević rekla je da se užički privrednici najviše interesuju za podsticajna sredstva  Ministarstva privrede.

“Najveći broj privrednika je konkurisao u prošloj godini za podsticajna sredstva za likvidnost u uslovima kovida ,kao i za podsticajna sredstva za opremu za unapređenje proizvodnje “,istakla je Lapčević.

Ministarka privrede Anđelka Atanasaković sutra će razgovarati sa privrednicima u Bajinoj Bašti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.