ASK Vesnić sprema tri TCR automobila (VIDEO)

UŽICE – ASK Vesnić sprema tri automobila TCR specifikacije koji će u nastupiti u novoj sezoni CEZ šampionata. Milovan Mikica Vesnić kreće u lov na novu titutlu sa starim autom Cuprom, Jakub Wyshzomirski sa Hondom Civic, a u timu se ove godine pruža tehnička podrška Rudiju Pešoviću sa Audijem RS3 LMS.

„Pripreme su uveliko u toku, jer je sezona blizu. Pešović se priključuje sa Audijem koji je u završnoj fazi priprema. Nastupamo sa tri TCR auta i očekuje na dinamična i naporna sezone“, kaže Vesnić.

Šampionat u kojem će nastupati je stari, ali sa novim formatom. Zbog sve većeg broja takmičara sa TCR automobilima osnovana je posebna klasa koja će korisiti naziv TCR.

„Ove godine je oformljena klasa TCR ESET CEZ koja se zajedno vozi i boduje sa TCR Istočna Evropa. To obećava dobru konkurenciju i dosta vozača. Vozićemo svi po istim pravilima, neće biti drugih automobila da se mešaju, što obećava konkurentno takmičenje gde smo svi isti. Sigurno neće biti lako, ali mi ćemo se maksimalno pripremiti kao i svake godine i očekujemo samo najbolje“, kaže Vesnić.

Prvi trkački vikend FIA CEZ šampionata na kružnim stazama se vozi od 26. do 28. aprila na mađarskoj stazi Hungaroring.

 

You may also like...