ASK Vesnić bogatiji za „seat leon“-a (VIDEO)

UŽICE – Automobilista Mikica Vesnić će u novoj sezoni voziti “seat leon”, TCR specifikacije, koji će se u garaži ASK Vesnić naći za nekoliko dana.

Ovo je treći TCR automobil u klubu Vesnić, a u novoj sezoni, pored Mikice nastupaće i Rudi Pešović sa „audijem RS3 LMS“, koji je zbog udesa u Belgiji, trenutno na reparaciji u servisu u Gorjanima i Jakub Višomirski sa „hondom sivik“.

„Ja sam prošle godine najavio da ćemo porasti, od jednog sad imamo tri automobila. Ovo je preskup sport, idemo korak po korak i prava slika našeg tima biće 2019. godine“, kaže za Studio Zoom Mikica Vesnić.

Plan je da tim, shodno budžetu, učestvuje na šampionatu Centralnoevropske zone na kružnim stazama, ali i da izveze nekoliko rundi novoosnovane serije TCR Evropa, koja nasleđuje Evropski kup turing automobila.

„Ove godine evropski TCR organizuje gospodin Loti koji je tvorac TCR serije i biće sigurno više takmičara. Na pojedinim stazama biće problem da se neki vozači kvalifikuju zbog propusne moći. Očekuje nas mnogo jača konkurencija nego proteklih sedam godina. Meni je bitno da svi završimo sve trke, to je veliki uspeh, a ja ću se maksimalno pripremiti i ići na najbolje rezultate u oba šampionata“, rekao je Vesnić.

Takmičenje u Centralnoevropskoj zoni počinje na Hungaroringu 27. aprila, dok borba za TCR Evropa startuje 6. maja na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

You may also like...