Asfaltiranje u Ulici Braće Čolića u Sevojnu (VIDEO)

SEVOJNO – U Ulici Braće Čolića u Sevojnu sprovode se radovi na postavljanju asfaltne podloge. Ovi radovi usledili su po okončanju rekonstrukcije vodovodne linije u ovom delu Sevojna, za šta je izdvojeno 11 miliona dinara.

Za radove na asfaltiranju ove ulice izdvojeno je oko 4,5 miliona dinara.

„Vrši se asfaltiranje prvih 200 metara. JP „Niskogradnja“ je izvršilo pripreme i iskope, a očekujemo da za sedam dana uradimo asfaltiranje ulice u punom profilu. Uporedo sa ovim, završeni su tenderi za asfaltiranje putnih pravaca. U pitanju je 11 pravaca, od 70 do 150 metara, koje ćemo uskoro krenuti da asfaltiramo“, izjavio je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Duško Ljujić, direktor JKP „Vodovod Užice“, smatra da je ovim radovima problem vodovodne mreže u ovoj ulici rešen na duži niz godina.

“Radovi su bili nephodni jer je dolazilo do učestalih kvarova, godišnje smo imali po pet kvarova koji su opterećivali Vodovod. Imali smo velike troškove u opremi, ali i gubitku vode. Ovim radovima smo za jedan duži niz godina rešili probleme vodosnabdevanja u ovom delu Sevojna”, istakao je Ljujić.

Snežana Milutinović, direktorka JKP “Niskogradnja” kaže da će ovo preduzeće raditi punim kapacitetom sve dok vremenske prilike to budu dozvoljavale.

“Pokušaćemo, ako vremenski uslovi to dozvole, da završimo započete radove, naročito u gradskom jezgru i u seoskim mesnim zajednicama”, kaže Milutinović.

Ivan Marić, predsednik Gradske opštine Sevojno, smatra da su konačno otklonjeni problemi sa prašinom na putu u ovom delu Sevojna i dodao da su građani imali strpljenja tokom radova.

“Na kraju ćemo biti svi zadovoljni jer smo rešili problem vodovoda i asfaltiranja. Nastavićemo dalje sa radovima po ugovorima o udruživanju, za koje su građani izdvojili novac u maju”, kaže Marić.

Vladimir Sinđelić, član Gradskog veća za mesne zajednice, dodaje da se ekipe JKP “Niskogradnja” nalaze i u mesnim zajednicama Nikojevići, Gostinica, Stapari i Krčagovo.

„Ostaće par mesnih zajednica koje neće biti završene u ovoj godini, ali će ti poslovi biti prvi na proleće čim to dozvole vremenski uslovi“, rekao je Sinđelić.

(Izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.