Asfaltiranje u Sevojnu


SEVOJNO-Na putnom pravcu Karadžića luka asfaltiran je putni pravac u dužini od 360 metara, čime su nastavljeni ovogodišnji radovi u Gradskoj opštini Sevojno. Predviđeno da se uradi oko 11 putnih pravaca, za šta je izdvojeno 15 miliona dinara iz direktnih investicija i udruživanjem građana.

“Urađen je kompletno putni pravac, izvršeno nasipanje tampona, valjanje, asfaltiranje, 5cm je debljina asfalta i širina puta 2,5m. Ovo je višegodišnji problem i želja meštana da se kompletno uradi asfalt, jer sugrađani imaju ovde svoja domaćinstva, poljoprivredne posede, maline”,kaže Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”.

Maksimović dodaje da je predviđeno da se uradi oko 11 putnih pravaca, za šta je izdvojeno 15 miliona dinara iz direktnih investicija i udruživanjem građana.

foto.grad uzice

“Do kraja godine biće urađena tri putna pravca i očekujemo da većinu sredstava utrošimo u ovoj godini, a ostatak će biti završen na proleće. U dogovoru sa Gradskom opštinom Sevojno spremamo se i za sledeću godinu. Ono što je njima najneophodnije vezano je za vodovod i kanalizaciju, pa ćemo ići u tom pravcu. Očekujemo početak radova na zameni azbestnih cevi u Sevojnu, odnosno rekonstrukciji čeličnog cevovoda”.

Ivan Marić predsednik Gradske opštine Sevojno ističe da će pored planiranih putnih pravaca biti sanirane i udarne rupe na centralnim ulicama u Sevojnu. Radiće se, kako je istakao sve dok vremenske prilike to budu dozvoljavale, a sve što ne bude završeno biće urađeno sa početkom naredne građevinske sezone.

foto.grad uzice

Miloš Karadžić koji živi u ovom delu Sevojna dodaje da njima ovaj put znači mnogo, kako zbog prilaza kućama, tako i zbog poljoprivrednih radova koje obavljaju.

Kako se ovih dana kreira budžet za narednu godinu planiraju se i sredstva za radove u Gradskoj opštini Sevojno.

Završava se projekta dokumentacija vezano za pasarelu, a uskoro stiže i upotrebna dozvola za novoizgrađenu Sportsku halu,navodi se na sajtu grada Užica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.