Asfalt povezao Novu Varoš i Ivanjicu

NOVA VAROŠ – Zlatiborski i Moravički okrug konačno su spojeni asfaltnim putem preko sela Ljepojevići, pa između Ivanjice, Nove Varoši i Sjenice više nema prirodnih prepreka i meštani okolnih sela mogu lakše da funkcionišu.

Put je svečano na Petrovdan otvorio generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković.

„Velika mi je čast da upravo na desetogodišnjicu početka obeležavanja Javorskog rata otvorimo asfaltni put za koji se nadam da će poslužiti da u buduće mnogo više ljudi njim dolazi, nego odlazi iz ovih prelepih srpskih krajeva“, rekao je Selaković.

Radovi na asfaltiranju 3,5 kilometara puta preko Ljepojevića finasirani su iz državne kase i vredni su 30 miliona dinara.

„Značaj puta je nemerljiv za razvoj privrede i poljoprivrede, jer sela u ovom delu poznata su po najvećem broju krupnih stočara kojima će plasman proizvoda i transport sada biti uveliko olakšanje“, izjavio je predsednik opštine Nova Varoš Rade Vasiljević.

On je najavio da će žednim stočarima Ljepojevića i okolnih sela biti rešen i problem vodosnabdevanja.

„Polovinom godine počećemo sa realizacijom projekta koji je 15 godina stajao u fioci, a to je reašavanje problema vodosnabdevanja Božetića, Ljepojevića i okolnih sela vredan 200 miliona dinara. Ove godine će Vladina kancelarija za javana ulaganja za ovaj projekat izdvojiti oko 100 miliona dinara, a kompletna realizacija ove investicije trebala bi da bude gotova u naredne dve godine“, naglasio je Vasiljević.

Tanjug/PPmedia

You may also like...