Art kvadrat u pribojskom Domu kulture

PRIBOJ – Od  danas u galeriji pribojskog Doma kulture  postavljena je  Međunarodna putujuća izložba Art kvadrat,koja po dvanaesti put nastavlja svoj tradicionalni put po gradovima Srbije.

 

U konkurenciji su radovi svih tehnika i poetika likovnih i primenjenih umetnosti i dizajna, tema je slobodna. Svaki autor predlaže rad po svom izboru a izložba je žirirana od eminentnog žirija. Posetioci na postavkama po gradovima Srbije glasaju za rad koji im se najviše sviđa a pobednik je autor čiji rad dobije sveukupno najviše glasova tokom godine i ima mogućnost samostalne izložbe u Art centru.

Ovoga puta na Međunarodnoj putujućoj izložbi Art kvadrat  pored autora iz Srbije učestvuju i autori iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Italije, Izraela i Španije.

Žiri Međunarodne putujuće izložbe je prof. Aleksandar Radojević, prof. Lev Kreft iz Slovenije, Dušan Milovanović, Slobodan Maldini, Ivana Flegar, Emilija Marinković i prošlogodišnji pobednik Međunarodne putujuće izložbe Art kvadrat Vladimir Ćurčin.

Ova izložba je i zamajac za formiranje Kulturne mrežeSrbije, koja bi do 2021. godine trebalo da se uključi u Kulturnu mrežu Evrope.

Kulturna mreža Srbije je skup gradova, galerija, udruženja, ustanova i firmi, kao i pojedinaca koji žele da ujedine svoje akvnosti sa ciljem da realizuju svoje ideje, programe i projekte u saglasju sa negovanjem umetničke i kulturne tradicije Srbije, kao i sa Programom kulturnog razvoja Republike Srbije, a prema svom osnovnom cilju i interesu.

Izložba će biti postavljena u galeriji Doma kulture od 22. januara do 5. februara.

You may also like...