Arilje dobilo prvu moto kros stazu (VIDEO)

ARILJE – Zaljubljenici u motociklizam iz Arilja dobilii su prvu moto kros stazu koja će im služiti za treninge, ali i na kojoj će biti organizovane trke Šampionata Srbije.

Staza je nastala i kao želja grupe roditelja da im deca imaju pravo mesto za trening ovog ekstremnog sporta.

„Ovo je za roditelje ekstremno skup sport od motocikala, do opreme i goriva, pa i putovanje do staza, ako ih nema blizu košta“, kaže predsednik MK Ere Arilje Duško Grujović.

Stazu su ocenili i predstavnci Moto kros saveza Srbije. Kažu da će staza omogućiti pripremu takmičara iz Arilja i okoline, ali i da će na njoj biti organizovane trke Šampionata Srbije.

„Staza je dosta uska, biće teška za zaobilaženje, ali ima dosta dobrih pravaca gde može da se razvija brzina i više od 100 kilometara na sat. Ima još popravki, ali prihvatićemo stazu za Šampionat Srbije“, kaže predsednik IO Moto kros saveza Srbije Gabor Sagmajster.

Da je staza bila neophodna baš njima svedoče u moto klubu Ere Arilje, čiji članovi postižu dobre rezultate na različitim nivoima takmičenja.

„Staza je napravljena kako bi privukla što više mladih takmičara, budućih šampiona. Nadam se u narednim godinama da će se ovde možda voziti i evropski šampionati“, dodaje Grujović.

Moto kros se vozi u nekoliko kategorija – deca uzrasta od 6 do 12 godina MX 65, deca do 15 godine MX 85, deca do 17 godina MX 2 junior i stariji koji voze MX 1 ili MX 2. Voze se i klase amatera MX3 starijih vozača, klasa iznad 50 godina MX Seniori i MX B klasa. Srbija se u moto krosu nalazi među tri najbolja na Balkanu, a iz Moto kros saveza veruju da će uskoro, zbog sve većeg broja takmičara i napretka, formirati reprezentaciju koja će učestvovati na inostranim prvenstvima, počevši od istočnoevrpskih.

You may also like...