Aplikacija za veću bezbednost na pružnim prelazima u Srbiji

BEOGRAD – Akcionarsko društvo “Infrastruktura železnice Srbije” saopštilo je da je napravilo aplikaciju “Pružni prelazi”, koja korisnicima pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji i tako putovanje čini bezbednijim.

Besplatna aplikacija korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo, navedeno je u sasopštenju.

“Bezbednost saobraćaja na putnim prelazima prioritetan je zadatak i cilj ‘Infrastrukture železnice Srbije’ i svakodnevno se unapređuje u interesu svih učesnika u saobraćaju, sa ciljem da se spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi”, navodi se u saopštenju.

Aplikacija je pripremljena za Android mobilne uređaje i može se preuzeti sa Gugl plej prodavnice.

Foto. ZooMUE

Za rad aplikacije neophodna je samo veza sa internetom i da GPS uređaj na telefonu bude uključen, odnosno da može da se locira položaj korisnika aplikacije.

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o samom pružnom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Kada se korisnik aplikacije nađe u zoni putnog prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza.

Aplikacija takođe omogućava korisnicima da ”Infrastrukturi železnice Srbije” pošalju fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza i ostave svoj komentar, a rukovodstvo i stručne službe tog preduzeća svakodnevno će pratiti i analizirati sve dobijene informacije kako bi se ostvarila dvosmerna komunikacija sa građanima.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.