Apel Gradskog štaba za vanredne situacije

UŽICE – Nalazimo se u periodu kada je epidemija COVID 19 na svom vrhuncu koji će, prema izjavama stručnjaka, trajati narednih desetak dana i Užičane ne bi trebalo da zavara relativno mali broj potvrđenih slučajeva, pa je od najvećeg značaja da se u narednim danima strogo pridržavaju mera koje je država propisala, apelovano je iz Gradskog štaba za vanredne situacije Užica.

„Apelujemo na sve građane da svoje kretanje i boravak na otvorenom prostoru svedu na najmanju moguću meru, da izbegavaju okupljanja kako na javnom mestu tako i u svojim domovima i poštuju propisano rastojanje kada stoje u redu u prodavnici i drugim javnim objektima. Apelujemo na građane da se pridržavaju mera lične zaštite, da nose masku i rukavice uvek kad postoji i najmanja šansa da mogu doći u kontakt i održavaju ličnu higijenu“, poručeno je iz užičkog štaba.

Kako je saopšteno, grad Užice preduzima sve potrebne mere predviđene za ovakve situacije i spreman je da odgovori i većim izazovima.

„Uprkos svim merama koje preduzima država i grad Užice, epidemija se ne može zaustaviti, niti sprečiti njene posledice bez odgovornog odnosa građana. Od svakog pojedinca zavisi konačni ishod. Treba da ostanemo solidarni i odgovorni, da se potrudimo da disciplinujemo sebe i sve oko nas i da zajednički izdržimo period pred nama kako bi posledice epidemije bile što je moguće manje“, dodaje se u apelu.

Kako je navedeno, štab je zahvalan svim institucijama, privrednim i drugim organizacijama i pre svega velikom broju građana na odgovornom odnosu i razumevanju za nastalu situaciju i njihovoj spremnosti da daju svoj doprinos.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.