Anketiranje Užičana o problemu parkiranja (VIDEO)

UŽICE -Od danas u naredna četri dana u Užicu će biti anketirani učesnici u saobraćaju, da bi se, kako je saopšteno iz Gradske uprave, pristupilo rešavanju kompleksnog problema parkiranja u centralnoj zoni Užica.

Anketiranje će sprovesti učenici i profesori Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ i zaposleni u preduzeću Model 5.

Anketiranjem su započete aktivnosti na izradi strateški važnog dokumenta za rešenje problema parkiranja u gradu Studije parkiranja.

„Firma Model 5 treba da nam odgovori na određena pitanja, da li plava i crvena zona zadovoljavaju potrebe, da li je potrebno proširiti ih ili smanjiti, da li treba uvesti neku dodatnu zonu, treba li zadržati ili promeniti cenovni stav kao i da li treba uključiti neke dodatne ulice kako bi se rešio problem. Studija parkiranja treba da nam pokaže gde bi trebalo da se postavi neka montažna garaža ili sagradi nova. U dogovoru sa firmom Model 5 nastojaćemo da se studija završi što pre, tako da do kraja godine imamo uređeno parkiranje u gradu Užicu,” kaže član Gradskog veća Slobodan Šiljković.

Željko Ranković stručni saradnik u firmi Model 5 ističe da je neophodno najpre sagledati trenutnu situaciju, definisati parametre i uraditi studiju, pa na osnovu toga predložiti i adekvatno rešenje.

“Kroz studiju ćemo predložiti da ona mesta koje se inače u zonskom sistemu nalaze moraju biti propisno obeležena, da ljudi znaju šta plaćaju i zbog čega, takođe time ćemo pronaći i prostore gde mogu da se obeleže parking mesta i predložiti gradu Užicu koje su to lokacije gde treba napraviti parkirališta tj garaže, nadzemne, montažne ili neke druge, postoji dosta faktora koji na to utiču. U narednom periodu vršićemo snimanja parkiranih vozila na 35 lokacija gde su obeležena parkirališta koje Parking servis JKK “Biokotoš” koristi za naplatu parkiranja u plavoj i crvenoj zoni. Značajnu pomoć pruža nam Tenhnička škola “Radoje Ljubičić”, 62 učenika ove škole su sa nama na terenu, angažovani na brojanju odnosno snimanju parkiranih vozila na parkiralištima, pri čemu oni evidentiraju da li su vozila parkirana propisno ili nepropisno. Takođe, snimamo na lokacijama koje je grad Užice tražio da sagledamo i parkirana vozila ne brojanjem nego snimanjem video zapisom, pa ćemo ih dodatno analizirati,”ističe Ranković.
Treba napomenuti i da u gradu trenutno imamo oko 20 000 registrovanih vozila i tek 1 250 obeleženih parking mesta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.