Anjina najbolja sezona

ZLATIBOR- Ličnim rekordom na Prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom prošlog vikenda na Igmanu , perspektivna skijašica sa Zlatibora, Anja Ilić, uspešno završila skijašku sezonu.

anja zlatibor

 Stazu od pet kilometara ona je pretrčala za 13 minuta I 54 sekunde, u vremenu četiri minuta boljem nego na početku sezone. U najboljoj sezonu u karijeri Anja je učestvovala na 20 trka. 

 „Iza mene su dva prva svetska prvenstva, seniorsko i juniorsko, kao i olimpijada mladih. Ovo takmičenja su mi bila pre svega veliko iskustvo, a  zadovoljna sam i rezultatima. Pored ovih takmičenja učestvovala sam i na Balkan kupu, tri srebrne medalje i jedno četvrto mesto u vrlo teškoj seniorskoj konkurenciji dovelo me je među najbolje skijašice na Balkanu. Sve ovo su pratili i odlični Fis bodovi. 196 bodova na kraju sezone predstavljaju najbolje bodove koje je jedna devojka ikada imala u istoriji skijaškog trčanja u Srbiji“, zadovoljno sumira sezonu Anja Ilić. 
 Pred Anjom je mesec dana pauze, da se odmori i kako kaže napuni baterije, a potom sledi pripremni period za sledeću sezonu u kojoj je očekuje još jedna olimijada mladih, ovoga puta svetaska, a nada se i  boljem plasmanu na trkama na  Balkanu. 
 „Postignuto vreme na Igmanu je pokazatelj da smo na dobrom putu. Uz predan rad tokom leta i stabilizaciju na približnim vremenima sledeće sezone možemo očekivati rezultate blizu bodova koji bi mogli da nam omoguće čak i startove u Svetskom kupu,  a to je bar jedan rezultat ispod 120 Fis bodova koliko je norma za zene“, kaže Anjin trener Tihomir Milosavljević. 
 Prema njegovoj  proceni glavna takmičenja u sledećoj sezoni za mladu skijašicu sa Zlatibora su YOG i Svetsko prvenstvo za juniore kao i spuštanje Fis bodova ispod 150. Ovim tempom Anja bi trebalo da bude prva skijašica iz Srbije sa A normom na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji 2018. godine, što i jeste glavni cilj njenog tima. 
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.