Andrić: Kriza se neće osetiti u Prvom partizanu (VIDEO)

UŽICE – Plasman komercijalne robe u Prvom partizanu na godišnjem nivou je 35 miliona dolara i ta cifra će ove godine biti i veća zbog povećanja narudžbina, a oružane snage širom sveta za koje plasiramo robu vrše nabavke i u uslovima krize, tako da se situacija u vezi sa korona virusom neće negativno odraziti na poslovanje naše kompanije, naveo je direktor Prvog partizana Dobrosav Andrić.

„Jedino može biti usporen rad zbog transporta“, kazao je Andrić.


Proizvodnja će u užičkoj kompaniji namenske industrije Prvi partizan početi 4. maja, a razlog za produžetak kolektivnog godišnjeg odmora koji je trebalo da traje od 1. do 21. aprila je bezbednost zaposlenih, ali i to što je došlo do poteškoća u nabavci materijala.

„Mi smo visokoserijska proizvodnja što zahteva neprekidan lanac i jedna komponenta ako nedostaje to stvara zastoj. April smo iskoristili da otpremimo robu, a komponente koje su nam nedostajale smo dobili, pa ćemo moći da nastavimo proizvodnju sa brojem zaposlenih koliko ih je bilo kada je prekinuta proizvodnja. Tokom maja će biti nabavka svih materijala i u skladu s tim dovođenje i radnika u punom broju, a to je njih oko 1600“, naveo je Andrić.

On je naveo i da se nada velikim ugovorima od maja, što bi tokom leta omogućilo zapošljavanje novih ljudi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.