Ambasador Slovenije Damjan Bergant razgovarao sa užičkom gradonačelnicom o saradnji


UŽICE-Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sastala se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Srbiji Damjanom Bergantom. Sastanku su pored saradnika ambasadora i gradonačelnnice prisustvovali i predsednica Gradske opštine Sevojno Mirjana Đurić i direktor „Impol Sevala“ Ninko Tešić.

foto.grad uzice

Ekonomska i privredna saradnja, turistički potencijali i mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima, glavne su teme sastanka, tokom kog je gradonačelnica Užica ambasadora Slovenije upoznala sa prioritetima i velikim projektima čija realizacija je u toku.
Posebna pažnja posvećena je zaštiti životne sredine, a kako je istakao ambasador Bergant, spremni su da se uključe i pruže podršku za spremne projekte iz te oblasti.
Bila je ovo prilika i da se razgovara o poslovanju „Impol Sevala“, kompanije čiji je većinski vlasnik iz Republike Slovenije i koja je odličan primer veoma uspešne privatizacije.
U narednom periodu biće nastavljeni razgovori i razmotrene mogućnosti za konkretne oblike saradnje između grada Užica i gradova i opština u Republici Sloveniji.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.