Ambasador Kazahstana posetio Užice,moguća saradnja (VIDEO)

UŽICE-Ambasador Kazahstana Gabit Syzdykbekov ,u prvoj regionalnoj poseti u Srbiji, danas je u Užicu razgovarao sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević i privrednicima u Reogionalnoj privrednoj komori o budućoj saradnji .

Ambasador je podsetio da između Užica i Istočnog Kazahstana postoji Deklaracija koja je potpisana 2017.godina.

„Cilj je da sve predviđeno tom deklaracijom realizujemo u narednom periodu.Čuli smo predloge privrednika i pokušaćemo da im izađemo u susret.Zainteresovani smo i za saradnju u oblasti kulture,sporta i turizma“ ,rekao je ambasador posle sastanka.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević navela je da je ambasadoru Kazahstana prezentovan grad, potencijali u domenu privrede i posebno poljoprivrede.

„Posebno smo zainteresovani da opštom razmenom znanja i iskustava razvijemo buduću saradnju.Veliki broj privrednika je zainteresovan za ovu saradnju,jer Kazahstan može biti i veza za izvoz robe preko njih u Rusiju i Kinu „,naglasila je Radivojević.

Načelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić istakao je da je Kazahstan jedna od tri države,pored Rusije i Belorusije,sa kojima Srbija ima ugovor o slobodnoj trgovini.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.