„Alfa trans”preuzeo gazdovanje kamenolom, u planu zapošljavanje 20 radnika

NOVA VAROŠ, GORNJA BISTRICA – Preduzeće “Alfa trans” iz Prijepolja, nakon što je 16. novembra na licitaciji dalo najpovoljniju ponudu i zakupilo na 10 godina kamenolom u Gornjoj Bistrici i okolno zemljište prema Sokolovi i Mokreču, ukupne površine 14,03 hektara, od juče i zvanično gazduje tim prostorom.

“Alfa trans” je zakupila parcelu po početnoj ceni od 7.150 evra na godišnjem nivou, koja je određena na osnovu procene licenciranog procenitelja iz Beograda.

„Nakon što sagledamo celu situaciju i izvršimo neophodan remont postrojenja krenućemo sa eksploatacijom kamena. Već imamo ugovorene poslove tako da je gotovo izvesno da će kamenolom raditi u dve smene. U planu je zapošljavanje od 15 do 20 ljudi u zavisnosti od potrebe proizvodnje. U Novoj Varoši se ne osećamo kao stranci, otvorili smo poslovnu jedinicu u toj opštini tako da će svi zaposleni biti prijavljeni, a samim tim i svi pripadajući porezi i ostali nameti koje nosi poslovanje biće plaćani opštini Nova Varoš“,  kaže direktor “Alfa transa” Almedin Ćatić.

PPmedia

 

You may also like...