Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

PRIJEPOLJE-Opština Prijepolje će 7. jula, na Dan opštine, dodeliti niz priznanja pojedincima i institucijama za izuzetan doprinos razvoju lokalne zajednice. Među dobitnicima nagrada su dr Zulkefil Bato Sadović, počasni konzul Republike Srbije u Turskoj Zarif Alp, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo turizma i omladine, kabinet ministra Edina Đerleka, AD „Putevi Užice“, prof.dr Radoslav Svičević, dr Zaga Popadić, Jovo Caković, kao i brojni đaci i sportisti.

Aleksandar Vučić u Novoj Varoši
Foto: ZooMUE

Priznanje počasnog građanina opštine Prijepolje će biti uručeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću .Ova odluka je doneta kao znak zahvalnosti za njegovu požrtvovanost i podršku koju je pružio opštini Prijepolje, kako u oblasti ekonomskog razvoja, tako i u infrastrukturnim projektima i unapređenju političkog dijaloga.

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje, istakao je da je predsednik Vučić pružio značajnu podršku opštini, te da su dobijena sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata, koji su doprineli napretku opštine.

„Teško je sada da se vratimo na staru slavu, bili smo ispred opština u regionu, ali se vraćamo“, istakao je Popadić, naglašavajući važnost podrške koju je opština dobila od predsednika Vučića.

Pored priznanja za predsednika Srbije, opština Prijepolje će dodeliti i niz drugih priznanja za izuzetne doprinose u različitim oblastima. Doktor Zulkefil Bato Sadović će biti nagrađen za izuzetan doprinos u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Prijepolje, dok će počasnom konzulu Republike Srbije u Turskoj Zarifu Alpu biti dodeljena nagrada za doprinose u razvoju lokalne samouprave opštine Prijepolje.

Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo turizma i omladine, kabinet ministra Edina Đerleka, AD „Putevi Užice“, prof.dr Radoslav Svičević, dr Zaga Popadić, Jovo Caković takođe će biti nagrađeni za svoje doprinose u razvoju opštine Prijepolje.

U skladu sa odlukom Skupštine opštine, biće dodeljene i novčane nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Prijepolju, nosiocima Vukove diplome, đacima koji su osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima, kao i sportistima koji su ostvarili uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i dobrovoljnim davaocima krvi.

Alo

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.