Aldin Ćatović pobednik trke u Kosjeriću (VIDEO)

KOSJERIĆ –  U Kosjeriću je danas održana 20. Memorijalna atletska trka „General Svetomir Đukić“ u čast osnivača srpkog olimpijskog kluba.

Član Atletskog kluba Novi Pazar, 16-godišnji Aldin Ćatović, prvi je prošao kroz cilj u trci seniora, ispred dosta iskusnijih takmičara, koje je ostavio nekoliko desetina metara iza sebe.

„Utisak je odličan. Ovde sam drugi put, prošle godine sam osvojio treće mesto, a ove godine prvo. Trka je u startui imala dosta dobar ritam, izgarao sam u poslednja dva kruga, kako bi osvojio zlato“, rekao je nakon trke Aldin Ćatović.

Pored trke seniora, oko hiljadu učenika osnovnih i srednje škole trčalo je trke, koja se organizuje dve decenije.

„Nadam se da će ova trka trajti još drugo, jer imamo veliku podršku, ne samo opštine Kosjerić i lokalnih sponzora, već i Olimpijskog komiteta,   tako da nam to dosta znači za budućnost da će se ta sradnaja nastaviti dalje“, kaže Ljubiša Đokić, iz Sportskog saveza Kosjerića.

Ova trka važna je za Olimpijski komintet Srbije, jer čuva sećanje na začetnika olimpizma u našoj zemlji.

„Vrlo je bitno za svaku manifestaciju, makar bila u malom gradu, da postoji volja, ideja i žeja u celoj Srbiji, a Kosjerić je dokazano mesto“,

rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

Atletska legenda, Dane Korica, koji je prisustvovao trci, kaže da već 20 godina dolazi u Kosjerić.

„Ovde je lepo uvek raspoloženje, dobra je atmosfera, dosta dece. Važno je da se nastavi jer će biti još šampiona odavde, biće još nekih Đokića, Međumuraca i atletičara koji su proslavili ovaj grad i našu Srbiju“, reko je Korica.

General Svetomir Đukić rođen je u selu Ražana kod Kosjerića, a bio je osnivač i prvi predsednik Srpskog olimpijskog kluba.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.